آشنایی با متریال های دکوراسیون مغازه

انواع متریال های دکوراسیون مغازه – از کف تا سقف

یک از شاخه های مهم طراحی داخلی، دکوراسیون داخلی مغازه است. در این نوع از دکوراسیون شما باید هم شرایط کارفرما را در نظر بگیرید و هم راحتی مشتریان و این خود چالش این نوع طراحی است. قبلا اشاره شد هر نوع دکوراسیونی دارای دو مرحله طراحی و اجرا می باشد که ما در این مقاله از فاز طراحی صرف نظر می کنیم و اختصاص فاز اجرا را تشریح می کنیم. یکی از مهمترین مراحل فاز اجرا انتخاب متریال است و این خود ارتباط مستقیمی با هزینه دکور مورد نظر خواهد داشت. متریال ها از نظر کیفیت و قیمت خیلی با یکدیگر متفاوت هستند لذا سعی بر آن داریم کمی آنها را مو شکافانه بررسی کنیم :

کف مغازه:

عموما کف مغازه از جنس سنگ ، سرایک ، پارکت، کفپوش ، سیمان، بتون، و غیره می باشد که ما از بعضی از آنها چشم پوشی کرده و فقط آنهایی که عمومیت بیشتری دارند را مورد بررسی قرار می دهیم. باید در نظر داشته باشید نوع کف بستگی به زمینه فعالیت فروشگاه شما دارد. اگر لوازم آرایش و یا پوشاک مردانه و زنانه می فروشید بهتر است کف مغازه شما سرامیک و یا لمینیت باشد.

  1. پارکت / لمینیت: این نوع کفپوش ها بسیار زیبا هستند و برای محل هایی که پاخور زیادی ندارند می توانند دارای دوام باشند. تفاوت پارکت و لمینیت در جنس آنها است که پارکت تمام چوب و با چسب ، به زمین چسبانده می شود ولی لمینیت از جنس خرده چوب و چسب می باشد و از طریق اتصالات شیارداری که دارند به یکدیگر وصل شده و از طریق قرنیزی که کناره دیوار ها نصب می شود، مهار می شوند. قیمت لمینیت از متری 30 هزار تومان تا 200 هزار تومان که البته به ضخامت و کیفیت و برند محصول متفاوت هستند. پارکتها از متری 200 هزار تومان به بالا. هزینه نصب و لوازم جانبی نصب هر کدم متفاوت است. به مراتب لمینیت راحت تر نصب و جمع آوری می شود.
  2. سرامیک: زیبا و از نظر ابعاد و اندازه بسیار دقیق می باشد که در هنگام نصب مشکلات را به حداقل می رساند. سرامیک های کف در درجه های 1 و 2 تولید می شوند که تفاوت آنها در دقت تولید آنها می باشد. سرامیکهای چینی اگر درجه یک باشند بسیار با کیفیت می باشند چه از نظر لعاب و چه از نظر بدنه و استقامت. فقط کمی گران هستند. سرامیک های ایتالیایی و اسپانیایی که کلا از نظر ابعاد و کیفیت متفاوت بوده و بسیار زیبا و گران هستند. هزینه نصب و مصالح استاندارد همه سرامیک ها تقریبا یکسان می باشند. سرامیک های ایرانی با ابعاد 60*60 از متری 17 هزار تومان شروع شده تا تقریبا 40 هزار تومان. چینی از متری 60 هزار تومان تا 100 هزار تومان و اسپانیای و ایتالیایی از متری 250 هزار تومان به بالا. البته قیمتها فقط جه برآورد هستند و ممکن است کمتر و بیشتر باشند.
  3. سنگ های کف: زیبا و به صرفه هستند. تنوع زیادی دارند و از همه مهمتر طبیعی هستند. فقط از نظر ابعادی و رنگ در یک طرح کمی قطعه به قطعه با یکدیگر متفاوت هستند. دارای درجه 1 و 2 هستند که تفاوت آنها در یکدست بودن آنهاست. که به اصطلاح سورت بودن سنگ گفته می شود.

سقف:

سقف ها نقش بسیار مهمی در زیبایی دکوراسیون مغازه دارند. آنها می توانند ساده باشند و یا دکوراتیو. ساده ها از تایلهای مربع شکل 60*60 تشکیل می شوند که نظیر آنها را در اداره ها و بانکها دیده اید و با لامپ های مهتابی که داخل آنها قرار می گیرد به صورت استاندارد فضا را روشن می کند. سقف های دکوراتیو بر اساس متراژ و نوع مغازه طراحی و اجرا می شوند. برای اجرای این نوع سقف ها اصطلاحا از کناف استفاده می شود که تایل ها (ورق های گچی با ضخامت 9 و 12 میل) با استفاده از پروفیله ای گالوانیزه بر روی سقف و دیوار اجرا می شوند. در طراحی این سقف ها هر نوع شکل و قالبی را می توان پیاده سازی نمود، نور مخفی برای انها تعبیه نمود و … .

طراحی نورپردازی سقف:

مهمترین قسمت دکوراسیون داخلی مغازه ، نور پردازی آن می باشد. نورها را می توان هم بهصورت توکار و هم به صورت روی کار اجرا نمود. اما از همه مهمتر طراحی نورپردازی می باشد.

متریال چوب (لترون، ام دی اف ملامینه، ام دی اف کریستال، هایگلاس، رنگ پلی استر ، رنگ تمام پلی استر و پولیش، روکش طبیعی چوب، الوار تمام چوب) :

لترون یا نئوپان ارزانترین ورق است. مغزی این نوع ورق نئوپان است که با ورقه های پی وی سی روکش شده است. از نظر ظاهری شبیه ام دی اف است ولی کاربردش با ام دی اف متفاوت است.

ام دی اف هم که دنیای خود را دارد: از ایرانی گرفته تا اروپایی دارای ابعاد و قیمت های متفاوت هستند. به صورت ملامینه، هایگلاس و کریستال وارد کشور می شوند و قیمت آنها بستگی به برندشان دارد. ام دی اف های ترکیه کیفیت و قیمت مناسبی در ایران دارند.

ام دی اف هایگلاس نیز زیبا است و رنگهای زیبایی دارد ولی ابعاد کوچکتری دارند و از نظر خش پذیری جزء رده های بالا محسوب می شوند. قیمتشان هم بستگی به کشور تولید کننده متفاوت است.

اما نوع دیگری که می توان کارهای چوبی دکور مغازه را انجام دارد روش رنگ آمیزی آنهاست. در این روش ابتدا تمامی کارها با ابعاد دقیق با ام دی اف خام ساخته می شوند و برای انجام کار رنگ آمیزی به مرحله رنگ می روند. این روش در دنیا بسیار متداول است . از نظر زیبایی در رتبه بالا قرار دارند و شما جای هیچ گونه پیچ و اتصالی را در آنها نمی بینید. این روش تولید کار هر نوع دکوراتوری نیست ، گران است، زمانبر است و از همه مهمتر تخصصی. رنگ هایی که بر روی کارهای دکوری استفاده می شود عموما پلی استر و پلی اورتان هستند که در روش تمام پلی استر در ایران به پولیش معروف هستند.

روکش چوب هم در دو نوع روکش مصنوعی و طبیعی در بازار موجود هستند. روکش مصنوعی یا اچ پی ال، یا پی وی سی می باشند . رو کش طبیعی لایه های نازکی از درختان و ریشه ها می باشند. این روش گران است و حتما دکوراتور باید مخصص باشد.

اما آخرین نوع که چوب طبیعی استو این نوع دکور ها خاص ، گران ، شیک و حرفه ای هستند که متاسفانه به خاطر قیمت بالای آنها کسی به سمت آنها نمی روند. چوب ترمو نیز یکی از 100 ها گونه چوب است که می توان در دکور از آنها استفاده نمود. این نوع چوبها نیز رنگ های مخصوص به خود را دارند که به صورت تخصصی رنگ آمیزی می شوند.

متریال های فلزی (استیل ، برنز، و …):

در هر نوع دکور مغازه ای استفاه از متریال های فلزی و شیشه ای باعث جذابیت می شود. تلفیق شیشه و استیل ، درز گیرهای برنزی، باند های استیل در کف و همه و همه تاثیر به سزایی در زیبایی دکور شما خواهد داشت. کارهای استیل به عبارتی استیل نگیر شامل طراحی، برش، جوش و پرداخت می باشند که دو قسمت آخ هزینه برتر خواهند بود.

در پایان مهمترین نتیجه ای که باید از مطالب بالا گرفت شاید این باشد که هزینه نهایی دکوراسیون با توجه به تنوع این همه متریال به راحتی امکان پذیر نیست، شما قبل از مرحله طراحی باید بودجه خود را مشخص کنید. با یک طراح امین مشورت کنید و عد آغاز به کار کنید. برخی از قسمت ها را می توانید خودتان انجام دهید. در بالا به مواردی همچون تهویه مطبوع، سیستمهای مدار بسته، درب های اتوماتیک، تابلوی سر درب ، بالابرها و … اشاره نشده است که آنها نیز خود هزینه های بالایی دارند.