غرفه نمایشگاهی
نمایشگاه محلی است که صاحبان کالا و خدمات، مشتریان بالفعل، مشتریان بالقوه و شرکت های رقیب، همه و همه در یک محل مشخص کنار یکدیگر قرار می گیرند و هر کدام سعی بر پیشبرد برنامه های خود از این موقعیت بدست آمده به بهترین نحو هستند.
شرکت ها عموما با اهداف مختلفی در نمایشگاه ها شرکت می کنند. برخی برای برندینگ، بعضی برای یادآوری برندینگ، برخی برای ترویج کالا و عده ای هم برای معرفی محصولات جدید خود در نمایشگاه های مختلف سرمایه گذاری می کنند. در این میان تنها وجه مشترک همه آنها داشتن فضایی در نمایشگاه به نام غرفه نمایشگاهی است که باید از فضایی که در اختیار گرفته اند، بهترین بهره را ببرند. در حجم انبوه تبلیغات مستقیمی که در نمایشگاه ها صورت می گیرد، بازدیدکنندگان ابتدا به سمت غرفه نمایشگاهی شرکت هایی می روند که برای آنها جذاب تر باشد، و همچنین غرفه نمایشگاهی در ذهن آنها ماندگارتر خواهد بود که برای آنها متمایزتر از دیگران باشد. به عنوان مثال طراحی به شکل هندسی خاصی باشد و یا در دکوراسیون غرفه از تجهیزات خاصی استفاده شده باشد که تمامی این زیبایی و ماندگاری توسط طراح غرفه باید صورت پذیرد. در واقع شاید بتوان گفت طراحی غرفه نیز همانند طراحی ویترین مهمترین شاخص در جذب مشتری است.
عموما از دید شرکتها از نظر ساخت، دو نوع سازه نمایشگاهی وجود دارد؛ غرفه سازی و غرفه آرایی. غرفه سازی به آن دسته از سازه هایی گفته می شود که در آنها ساخت و ساز صورت گیرد در حالی که در غرفه آرایی ساخت و ساز آنچنانی وجود نخواهد داشت و فقط غرفه را می توان با استفاده از سازه های نمایشگاهی همانند استند، پاپاپ، بنر و … دکور سازی نمود. نکته مهمی که شرکت ها باید قبل از انجام غرفه آرایی و غرفه سازی به آن توجه داشته باشند، طراحی غرفه نمایشگاهی است. چرا که اگر طراحی غرفه نمایشگاهی به درستی صورت پذیرد علاوه بر زیبایی می توان هزینه های مازاد در زمان اجرا را تا حدود زیادی کاهش داد.
طراحی غرفه نمایشگاهی با توجه به نوع محصولات، نوع مخاطبان، متراژ، ریالی و ارزی بودن فضا، و عوامل مهم دیگری صورت می پذیرد. در طراحی از یک طرف چیدمان ، محل قرار گرفتن وی آی پی، سی آی پی، ویترین ها، کالاها و از طرف دیگر نوع متریالها، رنگ ها، نوع کفپوش و در کل تمامی اجزای تشکیل دهنده غرفه مشخص و در قالب فرمت سه بعدی ترسیم می شود.
بعد از انجام مرحله مهم طراحی غرفه، نوبت به غرفه سازی و یا غرفه آرایی می رسد. غرفه سازی باید دقیقا بر اساس طراحی صورت پذیرد، و شرکت غرفه ساز می بایست طبق برنامه از پیش تعیین شده فرآيند غرفه سازی را انجام دهد تا بتواند غرفه مورد نظر را در زمان موعد تحویل دهد. در غرفه سازی مهمترین نکته تجربه تولید کننده در کیفیت ساخت و مدیریت زمان است.
مطالبی که به آنها اشاره شد شرح بسیار ساده ای از فرآیند طراحی غرفه نمایشگاهی بود که مدیران شرکتها به واسطه همکاری با شرکتهای مختلف غرفه ساز دیگر اشراف کاملی بر آن دارند و تنها تفاوت شرکتهای فعال در این زمینه به نوع طراحی، مدیریت زمان تحویل و کیفیت متریال های مورد استفاده در تولید باز می گردد.
ما اعتقاد داریم در نمایشگاه های مختلف، ظاهر شما بیانگر هویت برند شما است و این هویت نمایشگاهی در مرحله طراحی صورت می گیرد. از این رو هرچه مرحله طراحی با کیفیت بالاتری انجام شود، شما در میان حجم انبوه تبلیغات، هویت پر رنگتری خواهید داشت.